2021. október 13., szerda

Őszi rendszeres madárvendégeim




🐦Megismeritek kertem tollas kis vendégeit? A bejegyzés végén mindegyik madár nevét megtaláljátok.🐦
Egy új sorozatot indítva, szeretném Nektek bemutatni madárbarát kis birodalmam őszi vendégeit. A most közzétett válogatás szereplői kertem rendszeres, gyakori vendégei, akik naponta, akár többször is tiszteletüket teszik nálam.
🍁A sorozat első válogatásának a címe: Őszi rendszeres madárvendégeim.
🍁A sorozat második válogatásának a címe pedig: Őszi ritka madárvendégeim. Az ebben, majd helyet kapó madarak ilyenkor ősszel ritkábban térnek be hozzám, de hetente pár alkalommal sikerül megfigyelnem őket. Köztük vannak vonuló és állandó fajok, az utóbbikból, mire a tél beköszönt rendszeres látogatóim lesznek. Kiegészülve a téli időszakot hazánkba töltő madarakkal, azaz a téli vendégeinkkel.
🐦Mindegyik válogatás szereplőit bemutatom majd Nektek külön - külön bejegyzésekben, elmesélem szokásaikat, általam megfigyelt viselkedésüket.
❄️ Terveim szerint a téli hónapokban is készítek ilyen bemutatót. A téli válogatásban pedig majd segítséget szeretnék nyújtani többek között abban, hogy melyik madár melyik eleségeket kedveli, vagy éppen milyen módon, milyen kis praktikákkal tudjuk kertünket még vonzóbbá tenni a számukra.
❗🕊️ Ha szeretnétek és kedvetek tartja szívesen venném, ha csatlakoznátok hozzám, és megosztanátok Ti is velem, velünk, hogy ilyenkor az őszi időszakban Nálatok, a Ti kis birodalmatokban milyen tollasok vendégeskednek.
🙏Előre is hálásan köszönöm, hogy velem tartotok a természet ösvényein, és a madárbarát birodalmamban átélt élményeimben.

🕊️Íme a fotókon szereplők madarak nevei:
1. Széncinege
2. Ökörszem
3. Erdei pinty
4. Őszapó
5. Házi rozsdafarkú
6. Csuszka
7. Kék cinege
8. Barátcinege
9. Vörösbegy
10. Szajkó vagy Mátyás madár
11. Balkáni gerle
12. Fenyves cinege
13. Nagy fakopáncs
14. Közép fakopáncs
15. Énekes rigó
16. Feketerigó
(A válogatásban közzétett fotókat is én készítettem.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése