2015. február 13., péntek

Január




 Az év első hónapja a január, mely sokak szerint unalmasan és eseménytelenül telik, de nem egy természetszerető embernek. Hiszen a természet porondján folyamatosan zajlanak az események, csak mi rajtunk múlik, hogy észrevesszük és meglássuk-e a történéseket. Ha nyitott szemmel és fülel járjuk a természet ösvényeit akkor biztosan nem csalódunk, mert folyton történik valami, legyen az fényes nappal vagy sötét éjszaka.
A január első hete a természetnek hála igazi téli időjárással örvendeztetett meg. Az új esztendő első hétvégéjén a tájat csodaszép hótakaró borította be, a hőmérséklet pedig a napközbeni 0 °C-ról, éjszaka -12 °C-ra süllyedt. Azonban ez a számomra gyönyörű, ízig-vérig téli idő sajnos nem tartott sokáig, mert sajnos a hó gyors olvadásnak indult és a hőmérséklet olyannyira megenyhült, hogy január 12-én már a széncinege fülbemászó és szívemet melengető "nyitnikék-nyitnikék" tavaszköszöntő énekétől volt hangos a táj. A hónap utolsó hetében pedig a kikeleti hóvirágon is megjelentek a duzzadó bimbók.
Hiába köszöntött ránk az új év az időjárás változékonysága a régi maradt, ezzel folytatva az óesztendő kiszámíthatatlanságát, mely sajnos negatívan befolyásolja a növények, a rovarok, a madarak és a többi élőlény életét is.


                                                                
                                                                      




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése