2020. február 27., csütörtök

Az én erdei mesevilágom - A kikeletet csalogatva


Téltemetők

A hóvirágok csilingelő zenéjét a szél könnyed szárnyaira vette és vitte, repítette fel a fák csupasz sudaraiba, a bokrok ágacskái közé, le a völgyek legmélyébe, hogy mindenkihez eljusson a hír, a közelgő kikelet híre. Az erdő tündérei boldogan jártak az ösvényeket, a fák között megbújó erdei tisztást, hogy sorba mindenkit felébresszenek. A hóvirágok után a téltemetők következtek. A tündér óvatosan leült egy száraz falevél szélére és csöndesen énekelni kezdett:
- Ébredjetek, ébredjetek szép kikelet közeleg!
  Ébredjetek, ébredjetek temessétek el a telet!
A tündér hangjára a téltemetők elkezdtek mocorogni a föld mélyében és napról napra egyre kijjebb és kijjebb merészkedtek. Egy szép, a nap sugaraiban fürdő februári reggelen pedig széttárták kelyheiket és boldogan nézték szét a fák rengetegében. Apró fejeiket felemelve kémlelték a kéklő égboltot, miközben a madarakat szerelemtől ittas énekeit hallgatták.
A tündér ekkor újra meglátogatta őket, és örömmel látta, hogy a téltemetők széttárt szirmaikkal a kikeletet csalják. Aranyló kelyheiken a nap sugarai táncoltak, és boldogan csillogtak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése