2017. december 31., vasárnap

Búcsú a 2017-es esztendőtől!


 Kedves olvasóim ezúton szeretnék Nektek Boldogságban, és Élményekben Gazdag Új Esztendőt Kívánni!

Elérkezett az idei év utolsó napja, és én hálát szeretnék adni, a sok kedves emlékekért, a boldog pillanatokért, melyeket a természet ösvényein élhettem át. Ezekből a számomra fontos élményekből egy csokorra valót gyűjtöttem össze, így véve búcsút a mögöttem álló esztendőtől.


Január:
Az idei esztendő első hónapja igazán kedves élményeket tartogatott a számomra, melyek közül a legkedvesebb, a süldő vaddisznókkal való találkozásom volt.

Vaddisznó süldő



Február:
A február még ízig-vérig téli hónap, de a természet már érzi, hogy közeleg a tavasz, és az újjászületés. Az idei év első virága a kikeleti hóvirág, már február legelején bontogatni kezdte hófehér csillagszemeit.

Kikeleti hóvirág

Kikeleti hóvirág


Március:
Ebben a hónapban már egyre jobban érezni lehetett a tavasz leheletét, sorra bújtak elő az avartakaró védelméből a színes szirmokkal büszkélkedő erdei virágok.  

Mezei tyúktaréj 

 Erdei galambvirág


Április: 
Áprilisban a madarak dalitól voltak hangosak az erdők-mezők ösvényei, és sorra ébredeztek téli álmukból a rovarvilág szebbnél szebb képviselői. 

Hétpettyes katicabogár 

Nagybajszú méh


Május: 
Az erdei ösvények üde zöld lombruhájukkal védték a madarak gondosan megépített fészkeit, melyekben aprócska tollasok láttak napvilágot, akiket a gondos madárszülők fáradtságot nem ismerve tápláltak, hogy szép nagyra, és erősre cseperedjenek. 


Nagy fakopáncs

 Nagy fakopáncs fióka


Június: 
Megérkezett az első nyári hónap, a természet szerteágazó ösvényein zsongott az élet. Madarak szálldosnak ágról ágra, és lepkék lejtettek könnyed táncot a virágokkal tarkított rétek felett. 

 Piros szender

Barna tűzlepke


Július: 
Július elején szépen lassan elcsendesedtek a madarak énekei, az új nemzedék fiókái pedig egyre önállóbbá váltak. Naplemente után őzsuták merészkedtek elő az erdők védelméből, kiket aprócska, pettyes gidái kísértek.   

 Nagy fakopáncs fiatal példány


 Őzsuta


Augusztus:
Az utolsó nyári hónapban, már az őszre kezdett készülni a természet. Kezdtek szárnyra kapni vonuló madaraink, hogy megkezdjék vándorútjukat telelő területeik irányába.  Évről évre ebben a hónapban találkozom a legtöbbször nagy kedvenceimmel az ájtatos manókkal, és ez az idei esztendőben is így történt.  

Imádkozó sáska

 Imádkozó sáska

Szeptember: 
Beköszöntött az első őszi hónap, a természet  bőséges táplálékkal látta el lakóit. Szirmait bontogatta az ősz legszebb virága az őszike, az erdők ösvényein pedig megkezdődött az őszi csoda, a lombszíneződés. 


Őszi kikerics




Október:
Októberben kiteljesedett az ősz, és minden szépségét feltárta előttünk. Az erdők fái a legszebb, és a legszínesebb ünneplőjüket öltötték magukra, az avarból pedig szebbnél szebb kis kalaposok bújtak elő.




Légyölő galóca


November:
November elejére puha avar fedte be az erdők ösvényeit, melyek közül őzlábgombák kukucskáltak ki. A mókusok, a közelgő télre gondolva, elkezdték feltölteni az aprócska spájzaikat. 


Nagy őzlábgomba

Mókus


December: 
A hónap legelején a tél a legszebb arcát mutatta meg nekünk. A rétek, a mezők, és az erdők ösvényeire, vastag hópaplant terített a természet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése