2018. május 25., péntek

Az első kaland



 Szotyika és két aprósága

 Testvéri szeretet

Érkezik Szotyika a kis csemetéihez


Pár nappal ezelőtt örömteli eseményről számoltam be Nektek, mely nem más volt, mint Szotyi és apró csemetéjének a látogatása. Az a pillanat, amikor először megláttam a kis mókusgyereket, egész életemre belevéste magát a szívembe, és féltve őrzöm kedves emlékét.
Egy darabig abban a tudatban voltam, hogy Szotyinak egy aprósága van, de ez gyorsan megváltozott.
Pár órával később, amikor a nap korongja már a felhőtlen égbolt közepén járt, és sugarai egészen a fák koronái közé tudtak osonni újra megjelent a kis barna bundás apróság. Óvatos léptekkel haladt előre a cseresznyefa vastag törzsén, majd útját a legalsó ágán folytatta, azon az ágon, ahol az a számára különleges kis rés van, amibe már reggel is orrocskáját dugdosta. A furcsa üreget újra vizsgálni kezdte, nézegette, szagolgatta miközben pofácskáját időről-időre elnyelte a rés. Hosszú percekig nem engedte őt tovább gyermeki érdeklődése, szinte teljesen rabul ejtette a titkos kis üreg. Bűvöletéből közelgő lépések nesze ébresztette fel, aprócska fejét felütötte, és mint akinek mosoly ül az arcocskáján boldogan üdvözölte testvérkéjét. Orrukat kedvesen összedugták, és az újonnan érkezett apróság pici mancsával gyöngéden végigsimította fivére arcát ezzel kimutatva szeretetét. A két testvér kabátkája teljesen különböző. Az egyiké barna, mint Nózié, az apukájuké, a másiké pedig élénk vörös, mint Szotyié az anyjuké, de színek ide vagy oda mindketten mesébe illő kis teremtések. A levelek újra zizegni kezdtek, és védelmükből egy újabb mókus bukkant elő, bundája és teste megviselt, arca nyúzott volt. De szemei úgy csillogtak, mint még sohasem, melyben ott rejlett a büszkeség és a féltő anyai szeretet. Gyermekeit figyelte, két gyönyörű apróságát, akik a legfontosabban neki a világon. Amikor a két kicsi észrevette anyjuk jöttét, rögvest hozzá iramodtak. Szeretgetni, puszilgatni kezdték. Az egyik az orrát csókolgatta, a másik a hátára kapaszkodott, majd kiugrottak a bőrükből, hogy újra anyjuk közelében lehetnek. Szotyi elindult felfelé a fa törzsén, a két kicsi pedig követte minden lépését, majd eltűntek a lombsátor sűrűjében.
Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy meg tudjam örökíteni a kis családot. Tudom egyik másik fotó nem lett tökéletes, de ezek a pillanatok nem is arról szóltak, hanem az érzésről, arról, hogy nagy vágyam teljesült a természetnek, Szotyinak és Nózinak hála. Remegő kezekkel, és könnybe lábadt szemekkel készítettem el a képeket, hogy Ti is lássátok a természet újabb csodáját, a kis mókusok első, nálam megtett kalandját.           



Mókuspuszik 

 Mókusszeretet 

 Libasorban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése