2020. május 31., vasárnap

Az én erdei mesevilágom - Búcsúzik a tavasz


Nagy fakopáncs fiatal példány


Elérkezett az idei esztendő tavaszának utolsó napja. A természet ösvényeire már a réteket, mezőket virágszirmokba öltöztető június kér bebocsátást. 
A mögöttünk álló kikelet üde zöld levelekkel fedte be gondosan a fák és bokrok ágait, az erdők rengetegére mosolygóan zöld fátylát terítette. A búcsúzó május fehér virágünneplőbe öltöztette a bodzabokrokat, halvány rózsaszín virágokkal áldotta meg a csipkebokrokat, és fehér, kellemesen illatozó felöltőt kaptak az akácfák ágai. Csupa illat az erdő, a virágok mosolygó kelyheinek mámorító illatában fürdenek a szerteágazó ösvények. Boldogan zümmögő méhek hada duruzsol a sudarakban, serényen töltögetik kis kosárkáikat. Madarak szerelmes dalát repíti az enyhe szél, a fészekből pedig az új nemzedék fiókáinak esdeklő könyörgése hallatszik. Cinegék, csuszkák, harkályok, rigók utódai reppennek félősen a védelmező ágak rejtekében, még gyámoltalanul, bátortalanul követik szüleiket, miközben arra várnak, hogy finom falattal lepjék meg őket. 
A kéklő égbolton bárányfelhők követik egymást, lassan, ráérősen andalognak, mint akinek semmi dolguk sincsen. Le-le pillanatnak az alattuk elterülő világra, ahol már a nyár, a terméseket érlelő, virágszirmokat bontogató és az új nemzedék apróságait féltőn óvó nyár készülődik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése