2016. december 31., szombat

Búcsú a 2016-os esztendőtől!

 Kedves olvasóim ezúton szeretnék Nektek Boldogságban, és Élményekben Gazdag Új Esztendőt Kívánni!

Elérkezett az idei év utolsó napja, és én hálát szeretnék adni, a kedves emlékekért, boldog pillanatokért, melyeket a természet ösvényein élhettem át. Ezekből a számomra fontos élményekből egy csokorra valót gyűjtöttem össze, így véve búcsút a mögöttem álló esztendőtől.

Január:
Az idei esztendő első fotója a kertemet rendszeresen látogató mókusról készült. Erdei kirándulásomon, pedig dámszarvasokkal sikerült találkoznom.

Mókus

 Dámszarvas

Február:
A február még ízig-vérig téli hónap, de a természet már érzi, hogy közeleg a tavasz, és az újjászületés. Az idei év első virága a kikeleti hóvirág, már február legelején bontogatni kezdte hófehér szirmait, őt pedig téltemető követte. 

 Kikeleti hóvirág 

 Téltemető

Március:
Ebben a hónapban már egyre jobban érezni lehetett a tavasz leheletét, sorra bújtak elő az avartakaró védelméből a színes szirmokkal büszkélkedő erdei virágok. 

 Bogláros szellőrózsa

Fekete kökörcsin

Április: 
Áprilisban a madarak dalitól voltak hangosak az erdők-mezők ösvényei, és sorra ébredeztek téli álmukból a rovarvilág szebbnél szebb képviselői.  

 Hétpettyes katicabogár 

 Pókhálóslepke 

Május: 
Az erdei ösvények üde zöld lombruhájukkal védték a madarak gondosan megépített fészkeit, melyekben aprócska tollasok láttak napvilágot, akiket a gondos madárszülők fáradtságot nem ismerve tápláltak, hogy szép nagyra, és erősre cseperedjenek. 



 Feketerigó fióka

Június: 
Megérkezett az első nyári hónap, a természet szerteágazó ösvényein zsongott az élet. Madarak szálldosnak ágról ágra, és lepkék lejtettek könnyed táncot a virágokkal tarkított rétek felett. 


Nefelejcs

 Közönséges boglárka

Július: 
Július elején szépen lassan elcsendesedtek a madarak énekei, az új nemzedék fiókái pedig egyre önállóbbá váltak. Naplemente után őzsuták merészkedtek elő az erdők védelméből, kiket aprócska, pettyes gidái kísértek.   

Fiatal nagy fakopáncs

Őzsuta ikergidáival 

Augusztus:
Az utolsó nyári hónapban, már az őszre kezdett készülni a természet. Szárnyra kaptak a gólyák, hogy megkezdjék vándorútjukat telelő területeik irányába, és érésnek indult a fekete bodza, a vonuló madarak legfontosabb tápláléka.  Évről évre ebben a hónapban találkozom a legtöbbször nagy kedvenceimmel az ájtatos manókkal, és ez az idei esztendőben is így történt.  

 Fehér gólya

 Imádkozó sáska 

Szeptember: 
Beköszöntött az első őszi hónap, egyre több vonuló madarunk indult útnak, a természet pedig bőséges táplálékkal látta el lakóit. Szirmait bontogatta az ősz legszebb virága az őszike, az erdők ösvényein pedig megkezdődött az őszi csoda, a lombszíneződés.  

Őszi kikerics



Október:
Októberben kiteljesedett az ősz, és minden szépségét feltárta előttünk. Az erdők fái a legszebb, és a legszínesebb ünneplőjüket öltötték magukra. 





 November:
November elejére puha avar fedte be az erdők ösvényeit, melyek közül őzlábgombák kukucskáltak ki. A réteken a hónap elején még fehér szirmaival büszkén álldogált az erdei csillaghúr, majd ő is, mint a természet többi lakója téli álomba szenderedett. 

 Nagy őzlábgomba

 Erdei csillaghúr

December: 
Az első téli hónapban a rétek, a mezők, és az erdő ösvényei fehér zúzmararuhát öltöttek magukra. Karácsony estéjén pedig, hópelyhek kergetőztek csendesen a levegőben, így köszöntve az év legmeghittebb, és legszebb ünnepét. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése