2020. június 16., kedd

Az én erdei mesevilágom - Egy barátság kezdete





Az erdő tündérei soha nem pihennek, hiszen nagyon sok dolguk akad napról-napra. Ők ezt azonban cseppet sem bánják, hiszen életük erről szól, segíteni az erdő lakóit. 
Tavasszal, amikor a terméseket adó fákat és bokrokat felébresztették édes álmukból, virágokkal, édesen illatozó virágokkal fedték be ágaikat. Gondosan elrendezgették őket, hogy mindenhová, minden apró ágra jusson ékesség. Voltak, akiken fehér szirmok díszlettek, ők olyanok voltak, mint a menyasszonyok, akik épp esketésre készülnek. A csipkebokrokon halvány rózsaszín virágok ültek meg, körülöttük pedig csöndesen döngicsélő méhek hada szálldosott. 
Az erdő egyik napsütötte szegletében az erdei szamócákat is felébresztették az erdő tündérei. Ők pedig szófogadóan kitárták zöld leveleiket és virágai fehér szirmait. Ekkor már megszólalt a messzi távolból hazatért kakukk, aki folyton-folyvást csak nevét ismételgette, a madarak kórusa pedig szerelemtől ittas ódáját zengte. 
Azóta sok hosszú nap telt el, a szamócák fehér szirmait a tavasz magával vitte, de helyükön apró zöld terméseket hagyott. Az erdő tündérei minden éjszaka gondosan megigazgatták a zöld levélkéiket, hogy a nyári nap, meleg sugarai szép nagyra és mosolygóan pirosra tudják érlelni az erdő legfinomabb csemegéit. A szamócáknak jólesett a tündérek gondoskodás, aminek köszönhetően, napról-napra egyre szebben és szebben pirosodtak. Minden arra járó erdőlakó megcsodálta őket, hisz olyan szépek, olyan mosolygóan pirulók voltak, hogy nem lehetett csak úgy elmenni mellettük. De senki nem nyúlt hozzájuk, csak nézték őket, gyönyörködtek bennük. Egy nap arra járt egy ifjú mókus, aki a közeli tölgyfán lakott. Kíváncsian nézegetni kezdte az egyik szamócát. Szemei kíváncsian csillogtak, szíve hevesen zakatol, hisz ilyen szépséges teremtményt nem látott eddigi rövidke élete alatt. Közelebb, egyre közelebb merészkedett hozzá, majd aprócska orrával megérintette. Ekkor olyan illatot érzett, mint még soha. Semmihez nem volt hasonlítható. Kellemesen édeskés, üde illat lengte körül a kis piros gyümölcsöt, aki ekkor hirtelen megszólalt, és kedves hangon üdvözölte látogatóját. 
A mókus úgy megrémült, hogy hirtelen hátrálni kezdett, mancsát pedig a mellkasára szegezte. Szemei fénylőn ragyogtak, apró szíve pedig majd kiesett hófehér mellénykéje alól. 
- Ne ijedj meg kedves mókus, ne félj tőlem! Én az erdő legfinomabb csemegéje vagyok, és arra várok, hogy valakinek nagy örömet okozhassak. Hiszen engem az erdő tündérei azért ébresztettek fel tavasszal mély álomból, hogy mire beköszönt a meleg nyár, valaki jól lakhasson velem! - szólalt meg csöndesen a szamóca. Hangja olyan lágyan csengett, mint az erdő fái között andalgó kis patak sekély vize. 
A mókus tágra nyílt szemekkel hallgatta szavait, és csodálkozva csak ennyit mondott:
- Megenni téged? Az erdő legszebb teremtményét? Ilyen eszembe sem jutna, még akkor sem, ha mardosó éhség kínozná apró gyomromat! - szólt hozzá kedvesen, és ismét egyre közelebb merészkedett a szamócához. 
A nap meleg sugaraiban fürdő júniusi napon  a mókus és a szamóca örök barátságot kötött egymással. Hosszasan beszélgettek, jókat nevetgéltek együtt, és minden áldott nap meglátogatta őt a vörös bundás mókuslány. 
Ezen a nyáron a szamóca termése sokáig mosolygott az erdő lakóira, de legszebben barátjára, Mókus Pirire mosolygott, aki megígérte neki, hogy a következő tavaszon ő ébreszti fel téli álmából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése