2020. június 12., péntek

Cseresznyeszüret





A mókusok gyermekkora a játékról, a mókáról, de mindenekelőtt a felfedezésről szól. Látni akarják azt a hatalmas világot mely elterül körülöttük, a lakóhelyük, a környezetük minden szegletét fel szeretnék fedezni. Hiszen nekik minden újdonság, minden apró kaland egy nagy élmény a számukra. 
Ezzel Szotyika három fiacskája sincsen másként, főként a legelevenebb apróság, aki számára lehetetlen nem létezik. Félelmet nem ismerve keresi az újabbnál újabb kalandokat, csillogó szemekkel vizsgálja át környezete minden szegletét, boldogan szedi apró lábacskáit, hogy egyre csak gyűjtse és gyűjtse az élményeket. 
A három apróság közül őt látom a leggyakrabban, bármikor is pillanatok ki az ablakon ő mindig ott valahol a kertemben. Vörös bundája makulátlan, melyen a nap sugarai szó szerint csillognak. Mellkasát fehér mellényke fedi, ami patyolattiszta, szemei pedig olyan sötétek és csillogók, mint az apró gyöngygombocskák. Meg kell hagyni, nagyon szép és virgonc mókusgyerek.
Ennek a kis mókás mókusnak a kedvenc csemegéje a cseresznye. A cseresznyefám az idei esztendőben is az enyhe, fagymentes tavasznak köszönhetően nagyon sok termést dédelget. Üde zöld levelei között még zöld termések lapulnak, melyek arra várnak, hogy a nyári nap meleg sugarai, mosolygóan pirosra érlelje őket. A csepp mókust azonban nem zavarja, hogy a termesek zöldek e, vagy pirosak, neki mind-mind finom csemegét jelentenek, melyekkel korgó gyomra éhségét csillapítani tudja. Fiatal kora ellenére hihetetlen akrobatikus ügyességgel ugrál egyik vékonyka ágról a másikra, miközben egyik szemet a másik után szüreteli. Olykor egészen kimerészkedik a gallyak legszélére, melyek annyira vékonyak, hogy aprócska teste alatt is meghajolnak.
A természetnek hála, az idei nyáron sem a mókusok, sem a madarak, de még a pelék sem fognak hiányt szenvedni a cseresznyefa fenségesen finom terméséből. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése