2016. május 5., csütörtök

Fehér madársisak.





Pontosan egy éve annak, hogy erdei túrám során találkoztam egy számomra addig ismeretlen virággal, melynek egyedi szépsége már akkor magával ragadott. Fehér, félig zárt virágainak, és üde zöld levelinek köszönhetően nem maradhatott rejtve szemeim előtt. 
Ma ismét útra keltem arra a helyre, ahol ezzel a vadon termő orchidea fajjal sikerült egy éve összetalálkoznom. Reménykedve haladtam előre az erdő ösvényén, bízva benne, hogy sikerrel járok, és ha a természet is úgy akarja, akkor a mai napon ismét gyönyörködhetek a fehér madársisakokban. És így is lett, ugyanúgy, mint tavaly tavasszal, most is ott álltak. Több tövet is sikerült megfigyelnem, még szirmaikat nem kezdték el bontogatni, de nem kell több pár napnál nekik, hogy teljes pompájukban tudjanak tündökölni. Azonban egyik megelőzve a többieket már szépen nyiladozni kezdett. Ezekről a virágokról fontos tudni, hogy először tíz éves korukban borulnak virágba, addig csak a sötétzöld levélzet figyelhető meg. Amint elérték a tíz éves kort, onnantól kezdve minden év tavaszán, májustól júniusig, fehér virágokkal büszkélkednek. 
A következő napokra kellemesen meleg időt jósolnak az előrejelzésekben, és biztos vagyok benne, hogy a kedvező idő, pár nap alatt előcsalja, a most még bimbós virágokat. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése