2018. április 11., szerda

Szotyika és udvarlója



 Szotyi

  Szotyi

 Szotyi

Ma újra Szotyika életéről, napjairól fogok Nektek mesélni, hiszen új fejlemények történnek a fenyőfám ágai között. Nem is olyan régen arról szólt a történetem, hogy Szotyi és pajtása, az erdőben játszik, kergetőzik és fogócskázik. Mely huncut kis hancúrozás már hosszú napok óta tart. Eddig csak kint az erdő fáin zajlott a móka, meg a kiskertem hátsó részében, de két napja a kisfiú, az evés, ivás, játszás után haza kíséri a kis hölgyet a fenyőfa ágai közé. Tegnap sokáig figyeltem őket, persze, amikor a fa, üde zöld karjai nem takarták el az eseményeket. A pajkos kergetőzést ott is folytatták, és amikor elfáradtak együtt pihentek, egyik az egyik, másik a másik ágon.
Ma ismét együtt töltötték a napot. Keresgéltek a kiskertemben, diót törtek, Szotyi, mint minden áldott nap szotyolázott egy kicsit, majd szomját oltotta, és amikor jól laktak, nem az erdő felé vették az útjukat, hanem a fenyőfa irányába, oda ahol a fészek lakul, mely lehet már közös otthonuk. Délelőtt és délután is együtt láttam őket, fenn magason, az ágak között ücsörögtek.
Talán Szotyi társat talált magának, és ez a kis legény az udvarlója, legalábbis megfigyelésem szerint nagyon úgy tűnik. De szemem továbbra is nyitva tartom, és beszámolok Nektek is a történésekről.


  Szotyi udvarlója

   Szotyi udvarlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése