2016. február 29., hétfő

Búcsúzik a tél.

A mai napon élhetjük meg február, és vele együtt a tél utolsó napját. Holnap beköszönt a tavasz, igaz még csak a naptár szerint, mert az időjárásban egyenlőre nagy változást nem jósolnak a meteorológusok.
Az idei tél sajnos ismét nagyon változékonyan, és az átlagostól enyhébben telt el, de bármilyen is volt az időjárás, aki szereti a természetet annak biztosan szép élményei maradtak emlékül ezekből a hónapokból. 
Nekem rengeteg megfigyelési élményben volt részem, és számos kedves emlékkel gondolok vissza ezekre a hónapokra, melyeket most veletek is megosztok. 

Az idei tél legelső napja gyönyörű napkeltével vette kezdetét.

Felkelő nap a Karancs-hegyen



December közepén pedig, a naplemente hagyott bennem szép emlékeket.

Besztercei tó


Karácsony előtt sajnos hónak semmi nyoma nem volt, helyette puha ködtakaró borította be a tájat, mely végigkísérte az ünnepeket is. A magasabban fekvő helyeken, viszont szikrázó kék ég, és melengető napsütés fogadott minket. A Salgói-vár is kibújt a puha takaróból, és csodálatos jelenségnek lehettünk részesei. 

  Boszorkánykő

Salgói vár

Somoskői vár
 

Az új esztendő legelején, az idei tél leghidegebb napjait élhettük át. A kertemben nagy volt a sürgés forgás, rengeteg éhes csőr, és korgó gyomor lakott jól a kihelyezett táplálékokból. 

Zöld küllő

Barátcinege

Csíz

Csuszka

Nagy fakopáncs

Mókus
 

Január közepére megérkezett az igazi tél, minden szépségével.

Nagykeresztúri tó

Medves-fennsík
 

A természetnek hála gyakran találkoztam dámszarvasokkal, és őzekkel is.

Dámszarvas

Őz
 

Február legelején a hóvirág elkezdte szirmait bontogatni, most pedig a hónap legvégére, egyre több virág ébredt fel téli álmából. 

Hóvirág

Pettyegetett tüdőfű

Téltemető

Fekete kökörcsin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése